Compliance Officer

Een externe compliance officer dient op gepaste afstand van uw pensioenfonds te staan om een onafhankelijke rol te vervullen. U bepaalt op welke wijze de compliance rol moet worden ingevuld. Dat kan een beperkte invulling zijn, maar ook een invulling die richting een compliance- en privacy manager gaat of elke invulling daar tussenin.
De vraag is waar u behoefte aan heeft. Om u een idee te geven hebben wij twee Compliance Arrangementen ontwikkeld. Het arrangement kan worden aangevuld met de (compliance, privacy en audit) componenten waar u behoefte aan heeft. Wij leveren altijd maatwerk.
Hebt u al een goede compliance officer, maar twijfelt u over de rol die deze persoon moet gaan vervullen? Wij adviseren ook over de invulling van de rol van compliance officer. Hierbij houden we niet alleen rekening met uw directe wensen, maar ook met de cultuur bij uw pensioenfonds.

Compliance management

Welk  effect heeft gewijzigde wet- en regelgeving op uw beleid en processen? Hoe beheerst u dat? Welke risico’s breng dit met zich mee? Hoe krijg ik inzicht in op de impact?
Met dergelijke vraagstukken kunt u ook bij ons terecht.

Wilt u meer informatie of hebt u een vraag? Neem contact met ons op of download de brochure Compliance Officer of Compliance Management.